Лукашенко обећао опозицији метле и лопате уместо министарских фотеља

© Sputnik / Viktor TolochkoЗапослени у Министарству спољних послова Белорусије на протесту са празним листовима папира
Запослени у Министарству спољних послова Белорусије на протесту са празним листовима папира - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко обратио се опозиционарима у земљи који су формирали Координациони савет за мирни пренос власти, рекавши да у земљи нема министарских портфеља колико њих стоји у реду, али да у земљи има довољно метли и лопата.
„Формирана је такозвана 'црна стотина' (радикална опозиција) за пријем и пренос власти. Такозвани штаб опозиције. Тамо су већ стали у редове и деле портфеље. Желим да кажем следеће. Поштовани 'черносотники' (црне стотине), у земљи нема толико портфеља колико вас стоји у реду. Метле и лопате имамо. Обезбедићемо вам их“, поручио је белоруски лидер на седници Савета безбедности.

Такође је подсетио да је формирање алтернативних, паралелних и других органа с циљем заузимања власти – кажњиво законом.

Лукашенко је додао да белоруска власт није ослабила и да има подршку.

„Добро сам обавештен о тим акцијама. Људи су заузели свој став. Међутим, ако неко мисли да је власт поклекла – греши. И желим да кажем да власт има на кога да се ослони. Стога нећемо задрхтати. Ми ћемо проћи свој пут онако како треба“, истакао је Лукашенко.

Такође је казао да се све промене морају одвијати у оквирима закона и обећао је да ће интензивирати рад на новом Уставу, „а након његовог усвајања ће се разговарати о поновном бирању органа власти“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала