Мексико жели што пре руску вакцину против ковида

© Фото : Пресс-служба АФК "Система" / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине против ковида 19
Производња вакцине против ковида 19 - Sputnik Србија
Пратите нас
Мексико је заинтересован да што је пре могуће добије руску вакцину против вируса корона „Спутњик V“, изјавио је мексички министар спољних послова Марсело Ебрард током разговора са руским амбасадором Виктором Коронелијем.

„Захваљујем амбасадору Руске Федерације Виктору Коронелију на посети Министарству спољних послова. Разговарали смо о вакцини ‘Спутњик V’. Исказао сам наше интересовање за спровођење треће фазе (клиничких испитивања) како би Мексико што пре добио ову вакцину“, написао је Ебрард на свом налогу на Твитеру.

​Министарство здравља Русије регистровало је прву на свету вакцину за превенцију ковида 19, коју је развио Истраживачки центар за „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције. Вакцина је добила назив „Спутник V“. Директор Фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев саопштио је да је фонд добио пријаве из више од 20 земаља за куповину милијарде доза руске вакцине против вируса корона. Истовремено, он је истакао да је Русија договорила производњу вакцина у пет земаља, а расположиви капацитети омогућавају производњу 500 милиона доза годишње.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала