Нови скандал око филма „Кошаре“: Режисер ће тужити сваког ко буде радио по његовом сценарију

© Фото : Дуња Допсај/УСтупљено СпутњикуСцена из филма "Кошаре"
Сцена из филма Кошаре - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што је јуче објавио да су двојица продуцената филма „Кошаре“ прекинули снимање филма и серије на неколико дана, ултимативно тражећи промену сценарија, редитељ Балша Ђого огласио се опет путем друштвених мрежа, наводећи да ће тужити сваког ко буде радио по његовом сценарију.

„Наш сценарио, свака страница је заштићена у Ауторској агенцији и у мом уговору са Омега продукцијом стоји да тај сценарио могу радити само ја као редитељ. Не дозвољавам ниједном другом колеги да ради по мом сценарију и обавештавам га унапред да ћу га тужити суду за повреду ауторских права, јер увек има неко ко хоће да ради, а чујем да продуценти увелико траже таквог. Дакле, можете да радите ако хоћете филм по оригиналном Ђорђевом сценарију, али наше не дирајте. И серију не можете снимати без мене”, објавио је Ђого на Фејсбуку.

Ђого подсећа и да је почетни сценарио Ђорђа Милосављевића, који је, како каже, он редитељски образлагао комисији ФЦС-а (Филмског центра Србије) сат времена, објашњавајући како ће га унапредити, остављен да буде део неких будућих епизода.

„Сви су се сложили да је тако најбоље, а да се филм направи од овога што смо ми написали, пошто смо много дуже били у теми и нисмо хтели да главна прича нашег филма буде она о три Бова која су у рано јутро када је почео напад кренула са Кошара према Батуши”, рекао је он.

Подсетимо, Ђого је јуче саопштио да су двојица продуцента Немања Мићић и Владан Анђелковић прекинули снимање филма и серије тражећи промену сценарија, тако да буде „лакши“ како би и филм и серија могли да се сниме за четири-пет дана по епизоди. Истичући да тема „Кошара” просто не сме да се сними на такав начин, јер је то срамота и неће донети никакав резултат, Ђого наводи и да тако нешто никоме није у интересу.

Ђого је сада објаснио и да су комплетан сценарио за 12 епизода ТВ серије Кошаре написали Страхиња Радетић и он од априла 2019. до јануара 2020. године слушајући учеснике и читајући доступну литературу, као и да су по њиховом сценарију прављене разраде свих сектора, костима, шминке, сценографије, оружја, пиротехнике...

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала