Руска ратна морнарица штитила бродове који граде „Северни ток 2“

© Фото : Gazprom fleetАкадемик Черски
Академик Черски - Sputnik Србија
Пратите нас
Бродови Војно-поморске флоте Русије пратили су руске бродове који учествују у изградњи „Северног тока 2“ док су прелазили из Владивостока у Калињинград што је омогућило да се избегну провокације страних флота, саопштио је заменик секретара Савета безбедности Русије Михаил Попов.

 

„Безбедност проласка руских бродова за постављање цеви осигуравали су бродови ратне морнарице Русије, чије је присуство омогућило да се избегну непријатељске акције бродова страних флота, које су биле веома заинтересоване за тај догађај“, рекао је Попов.

Подсетимо, руски војни бродови пратили су руски брод за постављање цеви „Академик Черски“ и бродове „Остап Шеремет“ и „Иван Осипенко“ док су прелазили из Владивостока у Калињинград у пролеће ове године.

Тренутно се руски брод „Академик Черски“ налази у немачкој луци Мукран, где је стигао у мају. Брод „Фортуна“ је стигао у Немачку у јулу. Раније је саопштено да изнајмљивач барже „Фортуна“, која би могла довршити изградњу гасовода „Северни ток 2“, не намерава да учествује у радовима постављања цеви у Балтичком мору.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала