Налози Спутњика и РТ-а нестали из претраге на Твитеру

© REUTERS / Thomas WhiteИконица апликације Твитера на мобилном телефону
Иконица апликације Твитера на мобилном телефону - Sputnik Србија
Пратите нас
Твитер странице хабова Спутњика и РТ-а, као и кинеске Синхуе и кинеског „Глобал тајмса“ више се не појављују на падајућој листи избора када се њихов назив унесе на траку за претрагу, осим ако их корисник од раније не прати.

„Друштвена мрежа Твитер не приказује налог РТ у претрази, осим ако корисник од раније не прати овај налог. Ако се и означи део из саопштење медија на Твитеру, резултата неће бити“, наводи се у саопштењу.

Компанија „Твитер“ наставила је са обележавањем медијских страница које контролишу владе држава и налога сталних чланова Савета безбедности Уједињених нација, државних чиновника, представника министарстава иностраних послова, амбасадора и главних дипломатских лидера, док се лични налози председника држава неће маркирати.

© Sputnik / ScreenshotТвитер забранио у претрази налоге Спутњика
Налози Спутњика и РТ-а нестали из претраге на Твитеру - Sputnik Србија
Твитер забранио у претрази налоге Спутњика

Специјална ознака „Руски државни налог“ се појавила на налогу председника и Владе Руске Федерације и потпредседника Савета безбедности Русије Дмитрија Медведева. На официјелном твитер налогу Министарства иностраних послова Русије се појавио натпис „Руски државни налог“, као и на страници сталне мисије Руске Федерације при Уједињеним нацијама. Обележени су и налози Савета Федерације, Државне думе и амбасада Русије у Француској, Великој Британији и САД. Са друге стране, налози амбасада Русије у Шпанији и Белорусији нису обележени.

На страницама РИА Новости, Р-спорт, прес-центра МИА „Русија севодња“, Вести, Вести ФМ и РТ, на личној страници главног уредника РТ, на страницама МИА „Русија севодња“ и многих других медија се налазе ознаке – „Руски државни медији“. У прес-служби МИА „Русија севодња“ су изјавили да прате ситуацију и очекују да ће компанија, како би избегла оптужбе за двоструке стандарде, учинити исто према западним медијима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала