У Белорусији нема ниједног руског војника

© www.vs.rsВојна вежба "Словенско братсво" у Белорусији
Војна вежба Словенско братсво у Белорусији - Sputnik Србија
Пратите нас
Белоруску војну технику покушавају да представе као руско наоружање које се пребацује на западне границе републике, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.
„Лажне вести су још један проблем. Отворене лажи на интернету: стране трупе у Белорусији, руска техника у Белорусији. Већ сте, вероватно, видели како се лажне вести шире. Узимају колону војне технике, нејасно одакле, неизвесно чија је, неизвесно са којег пута“, рекао је Лукашенко.

„Снимили су је, не знајући да су то белоруска оклопна возила, а не руска. Она су се кретала ка западним границама, након што смо донели одлуку да су нам потребне додатне мере заштите државне границе на Западу“, додао је он.

„Што се тиче страних трупа, у овом тренутку у Белорусији се не налази ниједан човек из друге државе“, изјавио је Лукашенко на седници Савета безбедности у чијем раду су учествовали руководиоци региона.

Подсетимо, Лукашенко је прошле недеље наредио да се ваздушно-десантна бригада пребаци у град Гродно, који се налази у близини граница Пољске и Литваније, због напете ситуације на западним границама.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала