Ђукановићу се опет привиђа велика Србија: Зар треба да прихватимо да смо део српског света

© AP Photo / Risto BozovicМило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Предсједник Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић, у оквиру кампање за предстојеће парламентарне изборе, посјетио је данас Пљевља и том приликом је поручио да Црна Гора има свој идентитет који није дио „српског свијета“.

„Опет су се повампириле националистичке идеје. И шта је то што нам се нуди на овом плану као алтернатива? С једне стране, нуди нам се да се одрекнемо свог идентитета, нуди нам се да прихватимо да смо дио српског свијета, како кажу, и да треба да будемо једнонационална држава и да та држава треба да буде регија у будућој великој Србији. Насупрот томе, имамо понуду од свих националних странака. Те националне странке Црну Гору не виде као грађанску државу, они је виде као конфедерацију националних заједница. Дакле, да се направе торови у које ће се смјестити посебно Црногорци, посебно Срби, посебно Хрвати, посебно Муслимани, па ћемо онда не на изборима него на попису одлучити ко ће колико права да има“, казао је Ђукановић.

„Ако Срба рецимо има 28 одсто, они ће онда имати 28 одсто права у Парламенту, 28 одсто права у Влади, 28 одсто права у Јавном сервису и тако даље. И шта онда иде? Онда је следеће да објединимо те торове, па онда да сви Срби буду у оквиру једне државе – велике Србије, сви Албанци у оквиру велике Албаније, а за остале ко те пита. И није ни то коначан циљ. Онда послије тога треба само да се добро наоружате и да слободно пуцате по супротстављеном тору јер знате да ваших тамо нема. Због тога је важно и поносни смо што не подлијежемо националистичким идејама које прије или касније завршавају фашизмом. Црна Гора је земља свих њених грађана. То је платформа за будући просперитет Црне Горе“, додао је Ђукановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала