Немачка и Француска спремне Наваљном да пруже медицинску помоћ и азил

© AP Photo / Michael SohnАнгела Меркел и Емануел Макрон
Ангела Меркел и Емануел Макрон  - Sputnik Србија
Пратите нас
Француска и Немачка су спремне да пруже медицинску помоћ Алексеју Наваљном који је хоспитализован у Омску, изјавили су француски лидер Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел на заједничкој прес-конференцији.
„Што се тиче Наваљног, ми смо јако забринути и огорчени ситуацијом. Јутрос смо сазнали шта му се десило. Хоћу да кажем да га подржавамо, његову породицу и желимо да оздрави. Информације које сада имамо су крајње забрињавајуће. Настављамо да пратимо ситуацију. Разговарао сам са канцеларком, природно, спремни смо да пружимо сву неопходну помоћ Алексеју Наваљном и њему блискима у медицинском плану, у плану азила, заштите“, рекао је Макрон.

Он је додао да је спреман да пружи азил Наваљном.

„Бићемо врло опрезни према истрази која буде вођена. Надам се да ће се спасити. Ми ћемо пружити сву неопходну помоћ да се то уради“, нагласио је председник Француске.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је изјавила да је била шокирана хоспитализацијом Наваљног и његовим стањем. Она је такође саопштила да немачке болнице такође могу пружити помоћ Наваљном.

Руски блогер и лидер опозиције Алексеј Наваљни раније данас је смештен у болницу након што му је позлило на лету из Томска у Москву. Авион је хитно слетео у Омску. Наваљни је након тога пао у кому. Његова портпаролка Кира Јармиш саопштила је да се претпоставља да је Наваљни отрован. Лекари болнице саопштили су да је он на реанимацији.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала