Ухапшен човек који је политички створио Трампа: Превара "тешка" милионе долара?

© AP Photo / Marco BonomoСтив Бенон
Стив Бенон - Sputnik Србија
Пратите нас
Стив Бенон, бивши саветник америчког председника Доналда Трампа, ухапшен је данас. Он је оптужен за превару у кампањи "Изгради зид".

Бенон је оптужен је да је на превару узео 25 милиона долара прикупљених да се подигне зид на америчко мексичкој граници.

Некадашњег главног стратега Беле куће су, заједно са тројицом његових сарадника, оптужили истражитељи јужног округа Њујорка.

Они тврде да је група конзервативних лидера преварила донаторе и тако прикупила "више од 25 милиона долара за изградњу зида дуж јужне границе Сједињених Држава", наводи се у саопштењу за јавност.

Америчка служба поштанске инспекције помагала је у истрази.

Остали који се спомињу у оптужници су Тимоти Ши, који је у мају проглашен за вршиоца дужности администратора за сузбијање наркотика, Брајан Колфаж, ирачки ратни ветеран, и Ендрју Бадолато.

Трамп: Хапшење Бенона је веома тужна ствар

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да је хапшење његовог бившег саветника Стива Бенона веома тужна ствар.

"То је веома тужна ствар за господина Бенона. Изненађујућа је", рекао је Трамп и додао да му се пројекат "Градимо зид" од почетка није допадао.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала