Ухапшена врачара која је „лечила“ и скидала „црну магију“

CC0 / Unsplash / Црна магија
Црна магија - Sputnik Србија
Пратите нас
Аустријска полиција ухапсила је једну држављанку Србије која је преварила више особа тврдећи да је врачара која може да лечи и скида црну магију.

За сада, како је саопштила полиција, познате су две жртве 50-огодишње жене, преноси Танјуг.

Од те две жртве она је узела, између осталог, и златнике у вредности од око 30.000 евра.

Међутим полиција претпоставља да је преварила много више особа, и то не само у Аустрији, већ на целом немачком говорном простору.

Своје услуге врачара ромске националности нудила је на јавним местима широм Аустрије, а заузврат тражила је увек високе новчане своте, накит, злато, наводи полиција покрајине Доња Аустрија.

Када су јој полицајци завирили у торбу, одмах су пронашли предмете које је користила да „скидала магију“. У торби су пронађени крстић, иконе, црни конац, али и тамјан и ружино уље. Док је у малом несесеру држала непознате травке.

Она је осумњичена да је од једне жртве узела троцифрену суму новца, а од другог чак и четвороцифрену у еврима и златницима.

Државном тужилаштву у Корнојбургу пријављена је наводна врачара, након чега је полиција спровела претрес њеног стана, у којем су нашли велике количине златника, сребрњака, али и велику своту у швајцарским францима.

Аустријска полиција објавила је фотографију врачаре и позвала оштећене да се јаве.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала