Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Бајден: Нећу толерисати руске награде за главе америчких војника

© AP Photo / Charles KrupaБивши потпредседник САД Џо Бајден
Бивши потпредседник САД Џо Бајден - Sputnik Србија
Пратите нас
Кандидат за председника САД из редова демократа Џо Бајден изјавио је да он „неће толерисати руске награде за главе америчких војника“.
„Као председник, ја ћу подржавати наше савезнике и пријатеље и јасно ћу ставити до знања нашим противницима да су дани кокетирања са диктаторима прошли. За време председника Бајдена Америка неће затварати очи на руске награде за главе америчких војника“, поручио је Бајден на састанку демократа.

Он је додао да неће трпети ни „страно мешање у свети демократски чин – гласање“.

Истовремено, амерички председник Доналд Трамп критиковао је на Твитеру Бајденов говор.

„За 47 година у политици Џо није урадио ништа од тога о чему сада прича. Он се никада неће променити, само речи“, написао је Трамп.

Крајем јуна „Њујорк тајмс“ је објавио чланак у којем се позива на неименоване америчке обавештајне агенте, тврдећи да је руска војна обавештајна служба наводно понудила награду милитантима повезаним са талибанима за напад на америчке војнике у Авганистану. Лист није пружио никакве доказе.

Министарство спољних послова Русије назвало је овај чланак лажним, а шеф руске дипломатије Сергеј Лавров повезао је те оптужбе са унутрашњом политичком борбом уочи избора у Сједињеним Америчким Државама.

Председник САД Доналд Трамп је, са своје стране, рекао да је чланак наручен. Према његовим речима, америчка обавештајна служба информације „Њујорк тајмса“ није га сматрала веродостојним.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала