Лукашенко: Иза нереда стоје Америка и Европа, решићу проблем за пар дана

© AP Photo / Dmitri LovetskyПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да Запад жели да искористи Белорусију против Русије, као и да се нереди планирају и режирају у САД, а да тај план спроводе Европљани.

„Све се то планира и режира у Америци, а Европљани тај план спроводе. Како им је речено, тако је и урађено. Чак је и формиран специјални центар код Варшаве. Знате, ми контролишемо чиме се тај центар бави. Чак су се и гусенице покренуле. Видите ли, када је негде у близини немирно, онда и тенкови пале моторе и авиони узлећу, ништа није случајно“, рекао је он.

Лукашенко је истакао и да је ово све унапред припремљено.

„И Русија се бојала да нас не изгуби. Запад је одлучио да нас окрене, како се испоставило, против Русије. Сад настоје да створе тај балтичко-црноморски коридор, такозвани санитарни кордон – три балтичке републике, Белорусију и Украјину. Једино смо ми ту преостали“, рекао је он обраћајући се радницима аутомобилске фабрике „Дзержински“.

Лукашенко је казао и да намерава да у наредних неколико дана „реши проблем“ по питању ситуације у земљи.

„У Минску се још понегде, некоме ситуација не допада. То је природно. Али то не треба да вас брине, то је мој проблем коју морам да решим сам, и ми га решавамо. Верујте ми, решићемо тај проблем у наредних неколико дана“, навео је Лукашенко

Белоруски председник је додао и да је ситуација у земљи изузетно исполитизована, али је не треба тумачити као „катастрофалну“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала