Ниманбегу: ДПС купује гласове у Улцињу

© Фото : YT/Al Jazeera BalkansАлбанци у Тузи, Црна Гора
Албанци у Тузи, Црна Гора - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник албанске партије „Форца“ и Скупштине Црне Горе Генци Ниманбегу оптужио је водеће функционере улцињског ДПС-а, предсједника Општине Љора Нрекића и секретара за буџет и финансије и председника ОО ДПС Сеада Османовића, да на непоштен начин врше притисак на гласаче уочи избора заказаних за 30. август.

Он је на данашњој конференцији за новинаре казао „да су обећања за запошљавање као награда за глас, коруптивна и кривична дела која ће имати и судски епилог“.

„Појаве око сакупљања гласова које се дешавају у Општини Улцињ од власти, а особито од главних личности ДПС-а у Улцињу, недостојне су“, казао је Ниманбегу.

Нама не треба Улцињ, где ће се наши грађани осећати неслободно, корумпирано, те где ће глас дати због личних интереса. Ми желимо друштво једнаких шанси у запошљавању, где ће животни услови бити једнаки за све, без разлике на партијску припадност. Зато се обраћам државним институцијама и међународним посматрачима да испрате те појаве и да преузму потребне кораке, како би се стало на пут овој аномалији“, казао је Ниманбегу.

Навео је „да ДПС у Улцињу са два своја главна експонента, председником Општине и председником ОО, а истовремено и са секретаријатом за буџет и финансије, делује у правцу политичке корупције, обећавајући и вршећи запошљавања како би осигурали гласове+“.

Подсетимо, албанска национална странка „Форца“, чији је Ниманбегу потпредседник у општини Улцињ врши власт заједно са ДПС, ДП, ДУА, СД и БС, док је и на државном нивоу такође у коалицији са странком коју предводи Мило Ђукановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала