Режисер Кошара оптужује продуценте: С правом сумњам да остварујете стране обавештајне интересе

© Дуња ДопсајСцена са снимања филма "Кошаре"
Сцена са снимања филма Кошаре - Sputnik Србија
Пратите нас
Редитељ Балша Ђого поново се огласио у вези проблема са снимањем филма „Кошаре“. Он је овог пута у посту објављеном на друштвеној мрежи Фејсбук навео да држава не би смела да дозволи да тај филм о српским јунацима ради продуцент који се, како наводи, јавно хвали да је подмитио многе државне функционере и да је део неформалних парадржавних агентура.

Ђого је навео да продуцент тиме плаши оне који одбијају да буду подмићени и изнео оптужбе о ненаменском трошењу пара које су добијене за филм који је од националног и државног интереса.

Сцена из филма Кошаре - Sputnik Србија
Прекинуто снимање: Стигао ултимативни захтев да се промени сценарио филма „Кошаре“

За проблем са снимањем филма „Кошаре“ јавност је сазнала када је Ђого објавио да су двојица продуцената прекинули снимање филма и серије, ултимативно тражећи промену сценарија, и алудирао притом да је овај пројекат од националног значаја добио довољно пара од државе за озбиљну реализацију какву заслужује.

Он је тада саопштио да су двојица продуцента Немања Мићић и Владан Анђелковић тражили промену сценарија, тако да буде „лакши“ како би и филм и серија могли да се сниме за четири-пет дана по епизоди, са чиме се редитељ не слаже.

Ђого је у последњем посту навео да не жели никакве нагодбе на силу и изнео оптужбе на рачун продуцената о финансијским малверзацијама и да раде за стране обавештајне интересе.

„Нећу никакве нагодбе на силу и поручујем вам да ма колико ви били уверени да ћете обманама остварити приватни пословни ћар по цену да унизите српске јунаке, нећете у томе успети. Са правом се може сумњати да остварујете поред енормног профита и стране обавештајне интересе. Ово није никакво претеривање и то треба да зна свако од оних који буду учествовали у расплету овог спора од великог државног интереса“, навео је Ђого.

Он је казао да по уговору са Филмским центром Србије има право да тражи ревизију свих трошкова из буџета, од 430 хиљада евра које су им дате, као и из „Телекомовог“ буџета за 14 епизода серије и филм.

Он је позвао „Телеком“ да јавно саопшти колико су им новца дали и затражио да продуценти кажу где је тај новац - колико је и зашто до сада потрошено пошто је спор настао и око тога.

Редитељ је навео и да глумци из његове поделе неће играти.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала