Вучић: Трешће се земља у октобру од онога што ћете да видите

© Фото : Министарство одбране РСВишенаменско оклопно борбено возило точкаш „Лазар 3“
Вишенаменско оклопно борбено возило точкаш „Лазар 3“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Србија не прави војску како би неког нападала, већ да би бранила свој народ, изјавио Вучић и најавио велики догађај за октобар.

Председник Србије присуствовао је данас показној вежби дела Војске Србије на аеродрому у Батајници, где је приказан део опреме ВС али и способности.

Након што је објаснио шта је Војска Србије до сада набавила за војску, Александар Вучић је најавио „нешто што Србија није имала до сада, у октобру“.

„Видећете све, пуцаће се, биће бојевог гађања. Трешће се земља шта ћете да видите“, рекао је Вучић, преноси Б92.

Војска Србије имаће до краја године 12 ПАСАРС система

Војска Србије ће до краја године имати 12 артиљеријско-ракетних система ПВО ПАСАРС, најавио је председник Србије Александар Вучић, додајући да су три већ примљена у нашу војску.

Вучић је подсетио на аеродрому у Батајници да Србија набавља и ПВО систем „мистрал“ од Француске који ће бити интегрисан у систем ПАСАРС домаће производње.

Он је прокоментарисао да су на приказу посебна атракција били руски хеликопетери Ми-35, додајући да имамо четири такве изванредне летелице, затим „ербасове“ хеликоптере Х145М и друго.

Додао је да су грађани могли први пут да виде ракете које у ваздуху имају домет до 5.200 метара.

Честитам нашим војницима, били су изванредни“, поручио је Вучић, истичући да су грађани могли да виде одличну опремљеност и да је њему важно да је и морал у војсци висок.

Поручио је да не правимо војску да би претили некоме већ да ако буде потребе да може да одбрани земљу од сваког агресора, преноси Танјуг.

Каже да му је драго што су војници фантастично опремљени и обучени и да је поносан на нашу војску.

Најавио је да ће у октобру бити организовано до сада нешто што није виђено у Србији и даће том приликом бити приказано све што има ратно ваздухопловство и ваздушна одбрана.

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала