Војска Србије раме уз раме са најбољим јединицама најснажнијих светских армија /фото/

Пратите насTelegramOdyssey
Министарство одбране и Војска Србије с пажњом прате ситуацију у свету и у складу са савременим изазовима и развојем нових средстава наоружања и војне опреме припадници војске опремају се по највишим светским стандардима како би могли да одговоре на задатке који се пред њих поставе.

У складу с тим, у Војсци Србије реализују се пројекти опремања јединица по пројектима „1500“ и „1500+“, саопштено је из Министарства одбране.

Пројекат „1500“ односи се на опремање наших специјалних, извиђачких и јединица Војне полиције најсавременијим наоружањем и опремом за реализацију најсложенијих задатака у одбрани Републике Србије.

Овим пројектом јединице Војске Србије опремљене су аутоматским пушкама са оптичким нишаном, рефлексним нишаном са увеличавајућом оптиком и пратећом опремом, пушкомитраљезима и пиштољима, термовизијским мултифункцијским двогледима.

© Фото : Darimir Banda/Министарство одбране СрбијеПројекат „1500“ односи се на опремање наших специјалних, извиђачких и јединица Војне полиције најсавременијим наоружањем и опремом за реализацију најсложенијих задатака у одбрани Републике Србије.
Војска Србије раме уз раме са најбољим јединицама најснажнијих светских армија /фото/ - Sputnik Србија
Пројекат „1500“ односи се на опремање наших специјалних, извиђачких и јединица Војне полиције најсавременијим наоружањем и опремом за реализацију најсложенијих задатака у одбрани Републике Србије.

Такође, опремљене су и ручним дневно-ноћним ласерским даљиномерима, пасивним ноћним нишанским справама, пасивним двогледима, смучарском, верачком и ронилачком опремом и ронилачким гуменим чамцима.

Пројекат „1500+“ је наставак опремања јединица Војске Србије најсавременијим наоружањем и војном опремом из домаћег развоја и производње.

Опремање се реализује новом генерацијом заштитне балистичке опреме, модуларном аутоматском пушком М17 у новом калибру 6,5/7,62 мм с новим нишанским системом (оптичким и рефлексним нишанима), новим снајперским пушкама, дневно-ноћним осматрачким уређајима, беспосадном платформом „Мали Милош“, оклопним транспортерима „Лазар 3“, оклопним возилима точкашима 4x4 и 6x6 домаће производње, као и другим теренским возилима домаће производње нове генерације.

Осим наведеног, Пројекат „1500+“ обухвата и сет комуникационо-информатичке опреме са одговарајућим софтверима командно-информационог система, као и извиђачке беспилотне ваздухопловне платформе.

Реализацијом ових пројеката, припадници Војске Србије су знатно заштићенији, умногоме се повећава ефикасност стрељачке ватре и мобилности јединица, као и ефикасност откривања циљева ноћу, што сврстава нашег војника раме уз раме са најбољим јединицама најснажнијих светских армија.

Опремање јединица по Пројекту „1500+“ наоружањем и војном опремом предузећа домаће одбрамбене индустрије, производима наше памети и нашег знања, осим тога што јача оперативне способности Војске Србије даје и снажан подстицај привредном развоју наше земље.

© Фото : Darimir Banda/Министарство одбране СрбијеОпремање новом генерацијом заштитне балистичке опреме, модуларном аутоматском пушком М17 у новом калибру 6,5/7,62 мм с новим нишанским системом (оптичким и рефлексним нишанима), новим снајперским пушкама, дневно-ноћним осматрачким уређајима, беспосадном платформом „Мали Милош“, оклопним транспортерима „Лазар 3“, оклопним возилима точкашима 4x4 и 6x6 домаће производње.
Војска Србије раме уз раме са најбољим јединицама најснажнијих светских армија /фото/ - Sputnik Србија
Опремање новом генерацијом заштитне балистичке опреме, модуларном аутоматском пушком М17 у новом калибру 6,5/7,62 мм с новим нишанским системом (оптичким и рефлексним нишанима), новим снајперским пушкама, дневно-ноћним осматрачким уређајима, беспосадном платформом „Мали Милош“, оклопним транспортерима „Лазар 3“, оклопним возилима точкашима 4x4 и 6x6 домаће производње.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала