Аперкат из пакла: Руски витез успавао Британца /видео/

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаАлександар Повјеткин
Александар Повјеткин - Sputnik Србија
Пратите нас
Некадашњи првак WBA (Светска боксерска асоцијација) верзије у супертешкој категорији Александар Повјеткин вратио се после паузе због вируса корона на фантастичан начин - спектакуларно је нокаутирао Британца Дилијана Вајта.

У мечу који је одлучивао ко ће бити следећи први изазивач за WBC (Светски боксерски савет) титулу, „Руски витез“ је славио нокаутом у петој рунди, а занимљив је начин на који је до њега дошло.

​После прилично опрезних уводних рунди Вајт је у четвртој рунди два пута у нокдаун бацио 40-годишњег Руса и деловало је да је Лондонац на корак до победе, преноси "Спорт клуб".

Ипак, у петој рунди некадашњи олимпијски шампион је фантастичним левим аперкатом погодио Вајта и забележио нову победу, 36. у каријери, уз два пораза и један реми.

Повјеткин је следећи изазивач Тајсону Фјурију, актуелном WBC прваку, али ће морати да сачека да „Краљ Цигана“ одради трећи меч са Дионтејом Вајлдером. Такође, постоји и клаузула према којој ће Вајт имати шансу за реванш против Повјеткина.

Мечу је присуствовао и првак у три верзије Ентони Џошуа, а у једној од уводних борби хрватски тешкаш Ален Бабић нокаутирао је Шендвела Винтерса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала