Наваљни ─ гост Ангеле Меркел

© AP Photo / Pavel GolovkinАлексеј Наваљни
Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски блогер и опозициони лидер Алексеј Наваљни званично је доведен у Немачку у статусу „госта канцеларке“, што му омогућава да добије обезбеђење, саоптшила је телевизија ЗДФ позивајући се на Министарство унутрашњих послова.

Како наводи телевизија, Министарство је потврдило да је Наваљни за превоз добио статус „госта канцеларке“ Ангеле Меркел.

Овај статус „није политички сигнал“, али је „бирократска доскочица како би се осигурало да руски политичар добије максималну полицијску заштиту“, објашњава телевизија.

Раније је саопштено да припадници полиције дежурају испред клинике у којој је смештен Наваљни у Берлину.

Наваљном је у четвртак позлило на лету из Томска у Москву. Авион је хитно слетео у Омску. Опозициони лидер превезен је у болницу где је пао у кому. У почетку се претпостављало да је Наваљни отрован нечим што му је сипано у чај на аеродрому.

Заменик главног лекара у болници у Омску Анатолиј Калиниченко саопштио је касније да му је здравствено стање стабилно и да, према резултатима обављених испитивања, код Наваљног нису пронађени знаци мождарног удара, инфаркта, инфекција, нити вируса корона.

Руски блогер у суботу је из Омска пребачен на клинику у Берлину на захтев његове супруге.

Фонд који је организовао превоз Наваљног саопштио је да је он добро издржао лет, да се његово стање није погоршало, али је и даље критично.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала