Шојгу свечано отворио Међународни војно-технички форум „Армија-2020“ /фото/

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаСергеј Шојгу и Михаил Мишустин на отварању шестог Међународног војно-техничког форум „Армија-2020“.
Сергеј Шојгу и Михаил Мишустин на отварању шестог Међународног војно-техничког форум „Армија-2020“. - Sputnik Србија
Пратите нас
Шести Међународни војно-технички форум „Армија-2020“ свечано је отворен у војном конгресно-изложбеном центру „Патриот Експо“ недалеко од Москве.

Церемонији отварања присуствовала је и српска делегација коју чине начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, помоћник министра одбране Ненад Милорадовић, заменик команданта  Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић, изасланик одбране Републике Србије пуковник Будимир Гајић, амбасадор Републике Србије у Москви Мирослав Лазански и други.

Председник Русије и врховни командант Оружаних снага РФ Владимир Путин у видео-обраћању поздравио је учеснике и госте Форума „Армија“ и Међународних војних игара, истичући важност изградње поверења у сфери безбедности и војно-техничке сарадње, као и потребу заједничког тражења одговора на нове изазове.

„Главно је да такмичење доприноси јачању мира и међусобног разумевања између држава и народа", нагласио је Путин.
© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаТоком седам дана трајања форума планирани су статички и динамички прикази.
Шојгу свечано отворио Међународни војно-технички форум „Армија-2020“ /фото/ - Sputnik Србија
Током седам дана трајања форума планирани су статички и динамички прикази.

Он је подсетио да ове године Форум „Армија“ и Међународне војне игре стартују истовремено, истичући да Војне игре већ неколико година доприносе јачању пријатељских веза и отвореној пријатељској размени искустава. Како је рекао, војници из различитих земаља такмиче се у вештини, руковању техником, степену обуке и дисциплине, проверавају своју спремност за пролазак кроз многа озбиљна искушења и извршавање постављених задатака у екстремним условима.

Путин је напоменуо да очекује да ће руске екипе деловати као и увек координисано и прецизно, да ће показати своје најбоље квалитете и потврдити растући борбени потенцијал армије.

Руски председник је изразио наду да ће током Међународног војно-техничког форума „Армија-2020“ остварити и бројне пословне контакте.

„Бројни гости моћи ће да виде могућности наших Оружаних снага, упознају се са најновијим достигнућима домаће и стране одбрамбене индустрије, са успешним пројектима међународне сарадње. У вези с тим, надам се да ће на маргинама форума бити плодотворно и ефикасно промовисане нови пословни контакти и перспективне партнерске иницијативе“, нагласио је Путин.
© Sputnik / Оливера ИкодиновићЧланови српске делегације на отварању Међународног војно-техничког форума „Армија-2020“
Шојгу свечано отворио Међународни војно-технички форум „Армија-2020“ /фото/ - Sputnik Србија
Чланови српске делегације на отварању Међународног војно-техничког форума „Армија-2020“

Шојгу објавио старт

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је традиционално отворио Форум „Армија“ и Међународне војне игре, истичући да је форум постао највећа у свету изложба оружја. Он је навео да је на догађај дошло више од 90 делегација како би видели достигнућа руских оружара и све оно што руска војна индустрија може да уради.

Шојгу је уочи отварања форума „Армија-2020“ посетио и изложбу најновије авијационе технике на аеродрому „Кубинка“, где су му представници одбрамбено-индустријског комплекса показали вишенаменски борбени авион пете генерације Су-57, унапређени јуришни хеликоптер Ми-28НМ и перспективну тешку беспилотну летелицу „Охотник“, а такође и беспилотну летелицу „Алтиус“, ловце Су-35С и МиГ-35, хеликоптере Ка-52К, Ми-28Т, Ми-171Ш.

Форум „Армија“ је највећа изложби оружја, муниције, војне и специјалне технике и опреме у свету, а платформа форума се користи и за потписивање великих уговора, а такође и за одржавање затворених саветовања са наменском индустријом у вези са војно-техничким питањима.

Ове године се одржава на око 70 локација у различитим регионима Русије, а главни програм се одржава у парку „Патриот“, на војном полигону „Алабино“, аеродрому „Кубинка“ и језеру Комсомољско, на шездесетак километара од руске престонице.

© Sputnik / Оливера ИкодиновићСрпска делегација на отварању Међународног војно-техничког форума „Армија-2020“
Шојгу свечано отворио Међународни војно-технички форум „Армија-2020“ /фото/ - Sputnik Србија
Српска делегација на отварању Међународног војно-техничког форума „Армија-2020“

Током седам дана трајања форума планирани су статички и динамички прикази. У прва три дана изложбе најновије наоружање и технику моћи ће да виде учесници форума и новинари, а потом ће се капије отворити за све љубитеље наоружања.

Укупна површина статичке експозиције износи 320 хиљада квадратних метара, што је за 60 хиљада квадрата више него прошле године. У форуму учествује око 1.500 компанија, које ће представити више од 28 хиљада експоната, оружја, војне и специјалне технике.

У динамичком делу програма биће приказане могућности борбених возила пешадије, самоходних артиљеријских оруђа, јуришних хеликоптера и друге технике, а такође наступиће и пилотске групе Ваздушно-космичких снага РФ „Руски витези“, „Стрижи“, „Руски соколи“ и „Беркути“.

На форуму су представљени тенкови, најсавременији војни роботи, противваздушни и ракетни системи, борбена возила, авиони, хеликоптери, ратни бродови и још много тога.

Осим статичког, на форуму је планиран и динамички приказ војне технике и оружја. Своје мајсторство показаће акробатске групе „Руски витезови“, „Стрижи“, „Руски соколови“ и „Беркути“.

Руски космонаути Анатолиј Иванишин и Иван Вагнер, који се налазе на Међународној космичкој станици, поздравили су госте и учеснике форума.

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаФорум „Армија“ је највећа изложби оружја, муниције, војне и специјалне технике и опреме у свету.
Шојгу свечано отворио Међународни војно-технички форум „Армија-2020“ /фото/ - Sputnik Србија
Форум „Армија“ је највећа изложби оружја, муниције, војне и специјалне технике и опреме у свету.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала