У Русији направљен антиковид систем за пропуштање људи

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаВ Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом
В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Србија
Пратите нас
Холдинг „Швабе“ (који је део корпорације „Ростех“) припрема се за пуштање у рад модификације „антиковид“ термографских камера са функцијама препознавања лица и независног одлучивања, саопштила је прес-служба холдинга за Спутњик.
„На основу термографских камера које је холдинг развио у оквиру борбе против вируса корона, биће направљена интелигентна опрема за контролу и пропуштање људи на контролним местима. Ова опрема састоји се од термографске камере, радне станице са специјалним софтвером и апсолутно црно тело за калибрацију слике. Апаратура такође има могућност интеграције са контролним системом и контролом приступа објекту и опремљена је екраном у пуном формату за визуелизацију долазних информација“, речено је у холдингу.

Нови систем добио је назив „Зорки“. Под овом марком је од 1948. до 1960. у фабрици у Красногорску „Зверев“ прављена породица фото-апарата малих формата.

Како наводе конструктори, нови систем је универзално средство за повећање безбедности, посебно у организацијама са великим бројем људи – због великог домета деловања.  

„Под условом да су запослени унети у специјалну базу података, пре него што се пропусница очита, систем ће доносити одлуке да ли ће пропустити особу или не, идентификовати је по параметрима као што је, на пример, пол, препознавати да ли му је лице покривено заштитном маском, снимати на видео и још много тога ", напоменуо је прес службу.

При томе је људски фактор у раду сведен на минимум – систем може самостално да обавља посао, обавештавајући оператера или друго одговорно лице уколико то буде потребно.

„Систем потпуно функционише, стручњаци компаније ‘Швабе’ припремају комерцијални део и продајну стратегију. Систем би на тржиште требало да уђе у најскорије време“, закључују у холдингу.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију новог вируса корона, ковид 19, за пандемију. Према последњим подацима, у свету је до данас заражено више од 23 милиона људи, од чега је више од 808 хиљадa умрло. У Русији је до сада забележено 951.897 случајева заразе вирусом корона, од којих је 16.310 умрло.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала