Како су ухапшени српски Пинк Пантер и "Анђели пакла" /видео/

© AFP 2023 / Josep LAGOШпанска полиција
Шпанска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Србин који се сумњичи да припада криминалној групи "Пинк пантер" ухапшен је на Тенерифима заједно са члановима озлоглашене мото-групе "Анђели пакла".

Полиција је Србина ухапсила након што је "преконтролисао" једну од две огромне плантаже марихуане које су држали "Анђели пакла". Наоружани до зуба, полицајци су упали у станове у којима су боравили чланови озлоглашене мото групе и привела шест особа, међу којима је и наш држављанин.

У акцији "Вепар-Вулкан" слободе су лишена и два држављана Немачке и држављани Пољске, Француске и Шпаније. Њима се на терет стављају бројна кривична дела међу којима су и трговина дрогом и изнуда.

​Тек након хапшења установљено је да се приведени Србин налази на међународној потерници Србије због сумње да је члан, а могуће и један од вођа озлоглашене пљачкашке групе "Пинк пантер".

Ухапшени су били под присмотром скоро годину дана, а ухапшени су у заједничкој акцији полиције Шпаније, Данске, Немачке и Норвешке.

Приликом хапшења код њих је пронађена већа количина марихуане која је била спремна за даљу препродају. Откривене су и две плантаже у приморским градовима, на којима је било више од хиљаду стабљика марихуане, преносе Новости.

​Полиција је у акцији запленила и већу количину оружја, а код осумњичених су пронађени и мачета, тејзери, као и више мобилних телефона.

Ко су "Анђели пакла"

Клуб "Анђели пакла" службено је основан 17. марта 1948. у месту Фонтана у Калифорнији, а тренутно њихови огранци постоје у 55 земаља, међу којима је и Србија.

Због сумње да су умешани у низ криминалних активности, "овај клуб је забрањен у неким европским земљама. Чланови ове бајкерске групе сумњиче се за умешаност у случајеве насиља, присиљавања на проституцију и кривична дела у вези с оружјем и наркотицима.

Клуб "Анђели пакла" има лошу репутацију и земљи у којој је основан, у Америци, јер су чланови групе били умешани у смртоносне туче.

Иако све бајкерске групе тврде да нису криминалне организације, бројни чланови клуба су оптужени због изнуда, трговине дрогом и крађа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала