Министарство одбране Белорусије: Литванија покушала да наруши ваздушни простор земље

© Sputnik / Иван Руднев / Уђи у базу фотографијаРуски радарски систем А-50 противваздушних снага Белорусије
Руски радарски систем А-50 противваздушних снага Белорусије - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Белорусије изјавило је да извршен покушај нарушавања ваздушног простора земље од стране Литваније и планира да упути Виљнусу протестну ноту у вези са тим.

„Министарство одбране обавештава о покушају нарушавања ваздушног простора Републике Белорусије. Дана 23. августа око 19.30 сати (18.30 по средњоевропском времену) дежурне снаге ратног ваздухопловства и противваздушне одбране спречиле су провокацију Републике Литваније у области насеља Волковшчина у Ошмјанском округу“, наводи се у саопштењу Министарства одбране на Телеграму.

Према наводима Министарства, са територије суседне земље лансирана је сонда са осам балона са антидржавним симболима. Министарство је додало да је захваљујући дејствима посада хеликоптера Ми-24 дежурних снага противваздушне одбране заустављен лет балона без коришћења оружја.

„Војно Министарство припремило је одговарајуће материјале и послало их Министарству спољних послова Белорусије како би припремило ноту литванској страни“, наглашава се у саопштењу белоруског Министарства одбране.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала