Полиција Црне Горе: Кривичне пријаве против Здравка Кривокапића и пет свештеника СПЦ

© Sputnik / Небојша ПоповићПротестна шетња у Подгорици
Протестна шетња у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Управа полиције Црне Горе саопштила је да су током јучерашњег дана законито и у складу са овлашћењима предузели низ активности из своје надлежности.

"Регистрована су кривична дела извршена кршењем мера Министарства здравља о спречавању ширења корона вируса окупљањима већег броја грађана, непоштовањем физичке дистанце и неношењем заштитних маски. Организатори окупљања угрожавали су здравље грађана, нарушавали јавни ред и мир и угрожавали безбедно одвијање саобраћаја", наводе из полиције Црне Горе.

Грађани су, како је саопштено из полиције, возилима и иконографијом онемогућавали несметано одвијање саобраћаја.

Полиција је, поручују, деловала превентивно и законито, те додају да ће сви који су позивали на недозвољена окупљања, организовали их и тако угрожавали јавно здравље бити кривично санкционисани.

"Грађани су возилима онемогућавали нормално одвијање саобраћаја на више деоница, одбијајући да поступе по наређењима припадника полиције када су возилима блокирали саобраћај на путном правцу Никшић – Подгорица и Колашин – Подгорица".

Полиција је, како додају, спречила организоване доласке грађана у Подгорицу из више црногорских градова.

Прекршајно је санкционисано 67 особа док су против 11 особа поднете кривичне пријаве.

"У току су даље мере и радње на идентификовању осталих лица и утврђивању њихове прекршајне и кривичне одговорности", казали су из полиције.

Кривичне пријаве су поднете против пет свештених лица Српске православне цркве у Црној Гори. Из полиције су констатовали да "и поред бројих упозорења свештена лица поново чине кривична дела и прекршаје и не поштују законом утврђене прописе."

Кривична пријава је поднета и против лидера коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравка Кривокапића, "због постојања основане сумње да је извршио кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести."

"Кривокапић је од Златице предводио око 1.200 грађана којом приликом се нису поштовале мере о сузбијању корона вируса на који начин је угрозио здравље већег броја грађана", саопштено је из полиције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала