Рус није крив: Новинари открили чији је заиста био брод који је изазвао катастрофу у Бејруту

© REUTERS / EUROPEAN SPACE IMAGINGСателитска слика места ескплозије у Бејруту
Сателитска слика места ескплозије у Бејруту - Sputnik Србија
Пратите нас
Стварни власник брода „Rhosus“ који је допремио у луку Бејрута 2700 тона амонијум нитрата није био држављанин Русије Игор Гречушкин, већ Кипранин Хараламбос Маноли, показује истраживање новинара OCCRP.
У истрази се наводи да Игор Гречушкин није власник „Rhosus“, већ је био посредник и само рентирао брод преко офшор компаније која је била регистрована на Маршалским острвима, пише „Комерсант“.

Према документима, прави власник „Rhosus“ је био кипарски бродовласник Хараламбос Маноли. Он је поседовао брод преко компаније која је била регистрована у Панами, а која је добила пошту у Бугарској. Сам Маноли негира да има било какве везе са бродом, показује истраживање.

Подсетимо, 4. августа је дошло до катастрофе у Бејруту. За сада се још увек не зна шта је изазвало пожар који је запалио готово 3.000 тона амонијум нитрата складиштеног у бејрутској луци. Медији су јавили да је терет припадао бизнисмену Игору Гречушкину из Хабаровска. Брод „Росус“ који је наводно његов, заплењен је у Бејруту пре неколико година, а терет је био конфискован.

Подсетимо:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала