Руски лекари: Наваљни није имао клиничку слику типичну за тровање

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографија Болница у Омску где је хоспитализован Алексеј Наваљни
 Болница у Омску где је хоспитализован Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски блогер Алексеј Наваљни по пријему у болницу није имао клиничку слику карактеристичну за тровање супстанцом из групе инхибитора холинестеразе, саопштило је Министарство здравља Омске области.
Како су истакли, анализе широког спектра синтетичких супстанци, укључујући и инхибиторе, показале су негативне резултате.

У саопштењу се наводи да су лекари болнице у Омску спремни да дају немачким лекарима резултате лабораторијских истраживања и примерке биоматеријала Наваљног, што ће им омогућити да имају потпунију анамнезу пацијента.

Директор одељења за анестезиологију и реанимацију центра „Пирогов“ Борис Теплих је рекао да су руски лекари првог дана хоспитализације Наваљног разматрали верзију о тровању, али нису пронашли доказе за то.

„Саопштење колега из клинике 'Шарите' за мене није никаква новост. Они говоре о клиничким подацима, а не о самој супстанци коју ни ми, а очигледно, ни они до сад нису открили“, рекао је лекар.

Према његовим речима, лек атропин, којим сада немачки стручњаци лече блогера, руски лекари су дали Наваљном у првим минутима након хоспитализације.

„Касније смо разговарали о потреби поновног увођења лека“, рекао је Теплих.

Он је изразио наду да ће стање Наваљног наставити да се побољшава. Теплих је нагласио да су руски лекари спремни да сарађују са немачким лекарима.

Раније је саопштено да анализе, које су спровели немачки лекари из клинике „Шарите“, указују на то да је Наваљни отрован супстанцом из групе холинестераза.

Прочитајте још:

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала