Руски посланик: Протеривање руског дипломате из Аустрије ─ крајње непријатељски корак

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије у Москви
Зграда Државне думе Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Протеривање руског дипломате из Аустрије је крајње непријатељски корак који трује билатералне односе, изјавио је председник Одбора за међународне односе руске Државне думе Леонид Слуцки.
„Још један случај протеривања руског дипломате догодио се у Аустрији, притом први пут у историји руско-аустријске међудржавне сарадње. Ради се о апсолутно непријатељском кораку, који трује билатералне односе. Говорим о томе са жаљењем, с обзиром на конструктивну природу сарадње наших земаља“, рекао је посланик.

Истовремено, први заменик председника Одбора за међународне послове Савета Федерације Русије Владимир Џабаров изјавио је за Спутњик да Русија сматра да је информација о протеривању руског дипломате из Аустрије неспоразум који ће се ускоро решити, Москва и Беч имају добре односе.

„Са Аустријом имамо добре и чврсте односе. Сматраћемо да је све ово неспоразум који ће се разрешити“, рекао је сенатор.

Он је, истовремено, подсетио да се последњих месеци догодио низ сличних инцидената са протеривањем руских радника у дипломатским представништвима из европских земаља.

„Лош је тренд да су земље Европске уније покренуле и наставиле ову праксу. Мислим да морамо да размислимо зашто се то дешава, ко руководи овом антируском кампањом“, истакао је Џабаров.

Према његовим речима, одлуку о томе да ли следи реципрочан одговор Русије на протеривање руског дипломате донеће руководство земље.

Раније су аустријски медији јавили да је Аустрија обавезала руског дипломату да напусти земљу до 1. септембра у вези са случајем шпијунаже.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала