Отац батерија о енергији која води до успеха

Пратите насTelegramOdyssey
Ако је енергија нешто без чега не можемо онда су батерије, захваљујући којима је енергија мобилна и доступна, увек и на сваком месту, нешто што нам је данас неопходно.

Батерије, енергија спакована у мали простор, толико мали да говоримо о микробатеријама – које се примењују у медицини, индустријама телекомуникација и компјутерске технике, машинској индустрији… Истовремено, нове технологије доприносе развоју нових генерација батерија, које претендују да замене дизел и бензинске моторе, у аутоиндустрији, на пример.

У данашњој „Енергији Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са професор др Дејаном Илићем, проналазачем, научником, који је успео свој истраживачки рад да конкретизује као привредник и менаџер, али и да своју енергију, знање и искуство искористи као предавач, како би млађима показао да треба улагати у сопствено знање, али и бити храбар и истрајан да га искористиш.

У Немачкој, где га зову оцем микробатерије и смарт картица Илић је научни саветник, а као консултант Владе Немачке предводи и научни тим који реализује пројекат „Електромобилити“ (наноматеријали и електроника за акумулаторе, које ће користити електромобили), који лично надгледа садашња канцеларка Ангела Меркел.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала