Американци се убрзано наоружавају у сусрет изборима

© Sputnik / Радоје ПантовићЛинија за производњу муниције
Линија за производњу муниције - Sputnik Србија
Пратите нас
Лист Фајненшел тајмс извештава о огромној малопродајној потражњи и рекордној добити за произвођаче оружја и муниције у САД. Само у јулу забележен је просечан раст од 79 посто, а поједине фабрике чак достижу рекордне вредности.

"Амо Инц.", произвођач муниције, каже да је приход у другом тромесечју ове године скочио за 125 посто, на 9,7 милиона долара. Директор ове фирме рекао је да због "огромне" потражње за њиховим производима послују са рекордним заостатком у производњи. 

Марк Ханиш, председник продаје и маркетинга компаније "Амо", описао је потражњу за оружјем као "интензивну".

"Оружје купују потпуно нови купци", рекао је Ханиш, приписујући прилив нових купаца спајању пандемије, предстојећим изборима и забринутости због "грађанских немира и несигурности".

Друга компанија, "Сиера корпорејшн", забележила је повећање продаје муниције за 36 посто у другом тромесечју. Из ове фирме су објаснили да је пораст потражње за муницијом последица "социјалне и грађанске несигурности и предстојећих америчких избора".

У јулу, "Штурм, Роџер енд ко", још један произвођач на том пољу, такође је рекао инвеститорима да је продаја оружја била већа током социјалних немира. Они су у другом тромесечју забележили 47-постотни раст продаје оружја и муниције.

Олин Корп, власник фирме "Винчестер", рекао је да је продаја муниције у другом тромјесечју била највећа од 2016. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала