„Бензин на ватри“: Доналд Трамп Јуниор – већи Трамп од оца

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEДоналд Трамп Јуниор говори на Републиканској националној конвенцији.
Доналд Трамп Јуниор говори на Републиканској националној конвенцији. - Sputnik Србија
Пратите нас
Током прве вечери предизборне конвенције Републиканске партије у САД, најстарији син актуелног председника, Доналд Трамп Јуниор, окупирао је пажњу гледалаца.

Он је, пре свега, хвалио очеву политику, а аналитичари то виде и као његов пут до места у Белој кући.

„Трампова политика била је гориво за економију“, рекао је Трамп током свог говора, хвалећи очево вођење државе. Али његове најмоћније изјаве нису се односиле на председника, пише Би-би-си.

Бајден – радикални левичар и „чудовиште из Лох Неса“

Највише се причало о Џо Бајдену, кандидату Демократске странке.

„Бајденова радикална левичарска политика зауставила би наш опоравак економије „, рекао је млађи Трамп. Упозорио је конзервативце да ће демократе поништити економски добитак који су људи постигли са његовим оцем у Белој кући.

„Бајден је обећао да ће новац извадити из свог џепа и задржати га у мочвари. То има смисла, ако узмемо да је Џо Бајден у основи 'чудовиште из Лох Неса' и протеклих пола века вреба тамо“, рекао је млађи Трамп.

„Сејање бензина у пламену“

Доналд Трамп Млађи (42) жестоки је заговорник политике свог оца и његове присталице веома чврсто стоје уз њега, а противници га оптужују за „сејање бензина у пламен“.

Његове презентације прожете су нападима на либерале, на сина Џоа Бајдена, као и на медије. Млађи Трамп просто чини све што може како би помогао свом оцу да победи у трци за председника САД.

Како пише Би-би-си, многима се свиђа то што је млађи Трамп понекад отишао чак и даље од свог оца, подржавајући, на пример, напоре индустрије оружја да уклони ограничења на пригушиваче.

​У својој улози говорника у кампањи, Трампoв син често је окружен натписима имена свог оца. У овим тренуцима његов пут се чини предодређеним: када имате исто име као и отац, природно је да се упустите у улогу „навијача“. И док би се неки људи остајали у том домену, он је успевао у сенци свог оца. На конзервативним локацијама третирају га као рок звезду, пише Би-би-си.

Лоренс Леви, извршни декан Националног центра за приградска истраживања Универзитета Хофстра, каже да је господин Трамп неуобичајено ефикасан заговорник свог оца током кампање. А то би могла бити одскочна даска до значајније улоге.

„Производ непотизма“

Он у много чему личи на свог оца. Док га председничке присталице поздрављају, либерали се повлаче.

„Производ непотизма“, каже Кристина Грир, ванредна професорка политичких наука на Универзитету Фордам.

Џон Риниш, демократски стратег из Њујорка, каже да се ухватио у мрачне врхове актуелног председништва, описујући га као „млађу, киселију верзију свог оца“.

„Доналд Јуниор је бензин на ватри“, рекао је Риниш.

Бурна младост наследника очевог бренда

Млађи Трамп је током детињства лети боравио у Чехословачкој са дедом, очевим оцем, а имао је и бурну младост. У раним двадесетим ухапшен је у Њу Орлеансу због пијанства и провео и дане у затвору.

Са бившом женом, Ванесом Хајдон која се бавила манекенством, има петоро деце. Његова садашња девојка Кимберли званично прикупља средства за капмању под називом „Јуниор Минт“.

​По контроверзама је постао познат након састанка у Њујорку који је имао с руским адвокатом, женом која је била везана за Кремљ, у јуну 2016. године.

Састанак је прегледао специјални адвокат Роберт Милер током истраге веза између кампање и Русије тог лета. Али на крају, Милер је рекао да нема довољно доказа о злочиначкој завери.

Могао би отићи далеко

Како објашњава Лоренс Леви са Универзитета Хофстра, изгледи за Трампа млађег могу бити побољшани резултатима на дан избора. „Он се позиционира као финансијски и политички наследник Трамповог бренда, а шта ће изабрати, зависиће од успешности ове кампање“.

Леви каже да би могао отићи далеко, преноси Б 92.

„Веома је популаран у црвеним државама. Ако је из неког разлога само желео да постане члан Конгреса, могао би да се кандидује веома успешно. Али мислим да су његове амбиције веће од тога“, каже он.

Његове шансе за будући успех биће веће ако успе да помогне свом оцу. Од сада па до новембра, обојица имају поглед на награду, наводи Би-би-си.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала