Четири дана без новооболелих: Лесковац укинуо ванредну ситуацију

© Фото : Ивана АнтићЛесковац, Власотинце, путоказ
Лесковац, Власотинце, путоказ - Sputnik Србија
Пратите нас
У Лесковцу је у понедељак укинута ванредна ситуација, уведена 13. јула због повећања броја заражених вирусом корона, а која је од тада два пута продужавана.

 

Епидемилошка ситуација у последње две недеље знатно је боља, а последња четири дана нема ниједног новооболелог.

И у болници и у ковид амбуланти има знатно мање пацијената. Пре месец дана било је хоспитализовано 160 пацијената, сада 20.

Градоначелник Лесковца и командант Штаба за ванредне ситуације Горан Цветановић рекао је за РТС да је сада приоритет полазак најмлађих у школу.

Почеће се са приказивањем биоскопских и позоришних представа, поново се отвара библиотека, а уобичајен рад враћају се и угоститељски објекти.

Маске остају обавезне у институцијама и јавном превозу.

Директорка Завода за јавно здравље Александра Николић изјавила је на седници Градског штаба да је у претходне две недеље дошло до побољшања епидемиолошке ситуације и пада броја заражених.

"Тренд пада на болничком лечењу се наставља, проценат попуњености капацитета у ковид болници се кретао од 42,73 одсто до 10 одсто, а број прегледа у ковид амбуланти се смањује за 45,6 одсто", навела је она.

Николић је додала да је од почетка епидемије на територији града Лесковца регистровано 1.259 случајева короне.

Што се хоспитализованих пацијената тиче, тренутно је у Општој болници смештено 19 пацијента, било је два пријема и један отпуст.

Ниједан пацијент није упућен у Клинички центар Ниш, није било смртних исхода, на кисеонику је 10 хоспитализованих.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала