Освета за генерала: Сиријски и руски војници ликвидирали преко 300 терориста

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски Су-30СМ и Ту-160 бомбардују терористе у Сирији
Руски Су-30СМ и Ту-160 бомбардују терористе у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Авијација Русије и Сирије, уз подршку артиљерије и специјалних снага, у периоду од 18. до 24. августа ликвидирала је у области Сиријске пустиње 327 милитаната, који су умешани у убиство руског војног саветника, страдалог 18. августа, саопштио је представник руских снага у Сирији.
„У периоду од 18/. до 24. августа, уз непосредно учешће руских војних саветника, владине снаге Сирије припремиле су и спровеле операцију великих размера у циљу ликвидирања милитаната. Нападима авијације Ваздушно-космичких снага Русије и Ваздухопловних снага Сирије, артиљеријском паљбом и акцијама специјалних извиђачких група у области 'беле пустиње' ликвидирано је 327 милитаната, уништена су 134 склоништа, 17 извиђачница, седам складишта материјала и пет подземних складишта муниције и оружја“, саопштио је руски војник.

Он је додао да је 18. августа ове године од експлозије импровизоване експлозивне направе коју су поставили терористи из те формације погинуо руски старији војни саветник, генерал-мајор Вјачеслав Гладких.

Милитанти под покровитељством америчке војске

Према речима руског војника, у области Сиријске пустиње у центру земље последњег месеца примећен је раст активности банди и бивших припадника ДАЕШ-а. Како је рекао, већина милитаната се појавила у тој област након такозване амнестије, коју је спровела „аутономна администрација североистока Сирије“.

Банде ДАЕШ-а попуњавају се у Сиријској пустињи милитантима који су припремљени на територијама области Ел Танф и северним областима Сирије – зонама које су окупирале САД.  

„Саботирајући саобраћајне комуникације и објекте нафтне и гасне индустрије у Сирији, нападајући патроле и положаје сиријске армије, милитанти дестабилизују ситуацију у региону“, рекао је представник руских снага.

Он је такође истакао да милитанти својим поступцима урушавају процес социјално-економског обнављања Сирије и успостављања односа локалних арапских племена са Дамаском.

„Таква ситуација је првенствено од користи Америци и омогућава им да оправдају своје присуство на истоку Сирије. Како би се супротставили терористима, владине снаге Сирије и Ваздушно-космичке снаге Русије усредсредиле су своје напоре на откривање маскираних објеката милитаната у 'белој пустињи'“, истакао је руски војник.

Како је рекао, чишћење „беле пустиње“ од преосталих терориста трајаће док се не ликвидирају све оружане групе које су под контролом САД, а које делују на том подручју.

Прочитајте још:

Пуцано на руско-турску патролу у Идлибу, лакше повређена два руска војника

Русија и Сирија се договориле: Проширује се база Хмејмим

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала