Премијер Црне Горе назвао свештенике СПЦ кукавицама и галамџијама

© Фото : Влада Црне Горе/Бојана ЋупићДушко Марковић
Душко Марковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Црне Горе и замјеник предсједника ДПС-а Душко Марковић рекао је да модеран савремени свијет, посебно свијет у 21. вијеку, није забиљежио и не памти да се једна вјерска заједница укључила у изборни процес.

„Не памти се ситуација, да су политичари из цркава и манастира, кретали у политичку кампању. Нико не памти да је било који свештеник, било које вјерске заједнице, широм планете, укључен у политичку агитацију било које политичке странке! А ми то имамо сад у Црној Гори. То је удар на слободу и достојанство“, изјавио је Марковић.

Он је нагласио да је држава одлучна да обезбједи стабилност и мир у земљи и данас, и на дан избора, 30. августа а и након тога – упркос пријетњама опозиције и клетвама свештеника.

„Свједочимо ових дана да нам присталице ДФ-а и СНП-а пријете, да пријете нашим гласачима, да то раде и јавно и тајно, позивима и различитим врстама огласа, да нас куну и проклињу свештеници у њиховим политичким поворкама... Не обраћајте пажњу на те галамџије и те кукавице! Црна Гора и ми у њој имамо мудрости и храбрости. Ми смо одговорна политичка партија. Ми смо одговорни политички људи, ми чувамо стабилност и мир у земљи, ми не одговарамо на провокације. Али, са овог мјеста желим да поручим: ми смо способни - као никада до сада - да очувамо мир сваког појединца и сваке породице у Црној Гори! Ми смо одлучни да обезбједимо стабилност и мир у земљи, и данас и 30. августа и после 30. августа“, закључио је Марковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала