Пуцано на руско-турску патролу у Идлибу, лакше повређена два руска војника

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаСовместное российско-турецкое патрулирование участка трассы М-4 в зоне Идлиб
Совместное российско-турецкое патрулирование участка трассы М-4 в зоне Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
На руско-турску заједничку патролу у сиријском Идлибу отворена је ватра и два руска војника су задобила лакше повреде, саопштио је руски Центар за помирење зараћених страна у Сирији.

„На заједничку патролу дуж трасе М-4 у јужном делу зоне деескалације у Идлибу отворена је ватра из ручног противтенковског минобацача. Оштећен је оклопни транспортер руске војне полиције, а двојица војника су задобила лакше повреде“, наводи се у саопштењу.

Патролирање је прекинуто, руски војници су се вратили у базу, а стање повређених војника је задовољавајуће.
У току је заједничка истрага ко је одговоран за пуцњаву.

Подсетимо, председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, су 22. октобра прошле године на састанку у Сочију усвојили меморандум о заједничким акцијама за решавање ситуације на североистоку Сирије.

Према овом документу, руска војна полиција и сиријске снаге распоређене су у подручја која граниче са турском зоном безбедности. Од 1. новембра руска и турска војска започеле су заједничке патроле источно од реке Еуфрат.

Осим тога, Москва и Анкара су се у марту договориле о прекиду ватре и низу других мера усмерених на решавање ситуације у сиријској зони деескалације Идлиб. Борбена дејства у овом региону требало је да се прекину од 6. марта.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала