Бразил може производити руску вакцину против короне за цео регион

© Фото : Пресс-служба АФК "Система" / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине против ковида 19
Производња вакцине против ковида 19 - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва је изабрала Бразил да буде највећи партнер за производњу и дистрибуцију вакцине против короне, изјавио је амбасадор Руске Федерације у Бразилу Сергеј Акопов.

„Русија сматра Бразил веома важним партнером у заштити наша два народа од вируса корона. Бразил може да постане важан центар за производњу и дистрибуцију вакцине не само за своје потребе, већ за цео регион, па и за друге државе“, подвукао је руски амбасадор приликом разговора о руској вакцини у Комисији доњег дома бразилског парламента за сузбијање епидемије.

Навео је да се Москва, по овом питању, руководи идејом „да је неопходно да се ускоро цело човечанство ефектно и безопасно заштити од Ковида-19“.

„Људи су у целом свету уморни од ове ситуације и сви са нестрпљењем чекају усавршавање и примену вакцине“, рекао је Акопов и обећао да ће урадити све што је у његовој моћи „како би сарадња са Бразилом била успешна“.

Према раније објављеним информацијама, проучавања руске вакцине против вируса корона „Спутњик V“ ће почети ускоро на бази Технолошког института бразилске државе Парана. Владе неколико држава региона су већ изразиле заинтересованост за вакцину, чија се производња планира и у Латинској Америци. Руски фонд за директне инвестиције је 12. августа потписао споразум о сарадњи са владама региона.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала