Будућност филма „Кошаре“ није угрожена! Реакција Министарства културе после новог скандала

© Фото : Дуња Допсај/УСтупљено СпутњикуСцена из филма "Кошаре"
Сцена из филма Кошаре - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Жао нам је што нису постојали услови да се одржи медијација поводом прекида снимања филма „Кошаре“, али сутра ћемо знати тачан термин када ће бити заказана нова медијација и на ком месту. Да ли у Министарству културе или у Филмском центру Србије, како бисмо коначно сазнали чињенице које су нам потребне.

Ово је за Спутњик изјавила помоћница министра културе Ивана Дедић, поводом неуспеле медијације у Филмском центру Србије, на којој су се, према сведочењу редитеља Балше Ђога, појавили и људи који није требало да присуствују састанку.

Ипак, према речима Дедићеве, будућност филма, барем када је реч о временским оквирима, није угрожена.

„Што се тиче филма, он је почео да се снима. Они су прошле године, у мају, добили средства на конкурсу и рок по закону је од конкурса до премијере три године. Дакле, никакав временски период није угрожен. Једино да установимо чињенице због чега је дошло до прекида“, каже наша саговорница.

Медијација у Филмском центру Србије, на којој је требало да буде разрешена судбина филма „Кошаре“, није успела. Редитељ филма Балша Ђого објавио је на друштвеној мрежи Фејсбук да су се на медијацији појавиле и особе за које није било договорено да се појаве. Међу њима и бивши припадник 63. падобранске бригаде Хасан Омеровић.

„Док смо ми разговарали, врата су се широм отворила и на њима се појавио човек у војној униформи са беретком, представио се као Омеровић Хасан, официр 63. падобранске бригаде и рекао да је дошао да чује шта се овде дешава и ко је Балша Ђого, гледајући ме у очи и сео за наш сто поред Немање Мићића, продуцента. Нисам видео да ли је био наоружан. У тајцу који је настао и пред уплашеним погледима присутних жена устао сам, захвалио се Омеру на интересовању за ову тему и додао да он није позван на овај састанак и директору ФЦС-а рекао да ја немам шта да тражим на таквом скупу и захвалио се свима, Министарству, својој кући ФЦС-у и кренуо напоље“, написао је Ђого.

Снимање филма „Кошаре“ почело је, симболично, на Видовдан, али је средином августа прекинуто због сукоба који је избио између Ђога и продуцената Немање Мићића и Владана Радосављевића. Ђого је оптужио продуценте да су желели да убрзају снимање, зашта, према његовим речима, није било потребе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала