Бугарска опозиција: Оставка једног министра није решење, треба да оде читава влада

© Фото : Pixabay / Victor SapozhnikovБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Оставка министра правде Бугарске Данила Кирилова ништа не решава, рекао је посланик опозиционе Бугарске социјалистичке партије Јавор Божанков, додајући да опозиција неће подржати предлоге владајуће странке о изменама Устава.

Према мишљењу Божанкова, Кирилов је морао да напусти своју дужност због своје кратковидости и некоректних изјава о противницима.

„Министра Кирилова људи ће запамтити као министра који је поднео оставку због сопствене глупости и због тога што не подноси шале на свој рачун. Као правник могао је да прекрши све правне принципе и да брани нешто што се назива Уставом, иако то уопште није Устав (нацрт новог Устава који је предложила странка ГЕРБ). Он треба да оде, заједно са читавом владом, а његова оставка је само потез да се ублажи напетост“, рекао је опозициони посланик.

Политички аналитичар Геогри Харизанов сматра да оставка министра не значи да се он повлачи из политике и са власти.

„На крају крајева он остаје посланик странке ГЕРБ и члан владајуће комисије парламента“, рекао јее Харизанов, истакавши да су Кирилова критиковали због његових личних квалитета, а не због рада у сфери правосуђа.

Раније је Кирилов упоредио председника странке „Да, Бугарска“ Христа Иванова са Сунђер Бобом, након чега му је премијер Бојко Борисов забранио да било шта објављује на друштвеној мрежи Фејсбук.

Подсетимо, премијер Бугарске Бојко Борисов раније се обратио нацији у вези са протестима који већ дуже време потресају ту земљу, предложивши да се унесу одређене измене у актуелни Устав. Како је објаснио, уставне измене тицаће се пре свега Народног собрања, али и рада државног тужиоца, чију оставку захтевају демонстранти.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала