Мркела о издању у Тирани: Незадовољан сам и љут — овако више неће моћи

Пратите нас
Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела изјавио је да није задовољан како су фудбалери тог клуба играли у Тирани упркос победи против истоимене екипе.

„Наши играчи морају да схвате да Црвена звезда расте из дана у дан, и да расту и наша очекивања и очекивања наших навијача, медија и целокупне јавности. Морају да схвате да играјући за Звезду имају огромну одговорност“, навео је Мркела.

Фудбалери Звезде победу у Албанији посветили убијеном навијачу: "Ово је за Јагоду!"

Он је истакао да није важно само да се победи него је важан и начин на који Звезда побеђује.

„Не сме да се игра онако како је Звезда играла синоћ у Тирани. Играли смо недопустиво слабо. То није Звезда коју желим“, рекао је Мркела.

Мркела је за сајт клуба казао да је на аеродрому после утакмице разговарао и са тренером Дејаном Станковићем, који је, како је навео, „свестан свега“.

„Али, нећу о детаљима, јер желим да то остане унутар наше куће. Направили смо добар тим, можда и најбољи у последњих шест година и нормално да су очекивања велика“, констатовао је Мркела.

Због утакмице у Албанији, према његовим речима, било је притиска.

„Јесте био притисак око ове утакмице, али то је Звезда. Увек је неки притисак. Рекао сам већ раније, а сада ћу поновити, ко није спреман да игра, да ради и да живи под притиском, тај није за Црвену звезду. Незадовољан сам и љут, нећу рећи да сам разочаран, јер смо победили. Само због победе то нећу рећи. Све остало није ваљало и овако више неће моћи“, казао је Мркела.

„Играчи морају да буду храбрији и одважнији, да мењају своје навике“

Он је навео да предстоје разговори са играчима који, како је додао, морају да мењају свој карактер и навике.

Навијачи са трансапрентом Косово је Албанија - Sputnik Србија
Албански фанатици „убацују“ и Адема Јашарија против Звезде /фото/
„Морају да буду храбрији и одважнији, морају да буду свесни да носе дрес Црвене звезде. Нема у Звезди минулог рада и самозадовољства. Верујем у тренера Дејана Станковића и његов стручни штаб, верујем у ове играче. Имамо времена до трећег кола и 15. септембра да исправимо све уочене грешке и решимо проблеме. Мора ово много боље. Чека нас још много посла“, рекао је спортски директор Звезде.

Мркела је, такође, честитао играчима и стручном штабу на победи и пласману у треће коло квалификација.

„Ово је 14. противник заредом кога смо у годинама за нама победили и избацили на нашем путу ка зацртаном циљу. Прешли смо невероватан пут и великим победама и сјајним резултатима клуб смо довели са 209. на 55. место на УЕФА ранг листи. Јесте то велики успех и треба да будемо поносни због тога. Али, то је прошлост. Морамо да се окренемо ономе што нас чека сутра“, рекао је Мркела.

Подсетимо, Звезда је у уторак увече победила Тирану са 1:0 и пласирала се у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала