Отпорни: Руски хеликоптери Ми-28НМ подвргнути ракетној паљби

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаУдарни хеликоптери Ми-28 "Ноћни ловац" током показног лета у оквиру Међународног војно-техничког форума "Армија 2020"
Ударни хеликоптери Ми-28 Ноћни ловац током показног лета у оквиру Међународног војно-техничког форума Армија 2020 - Sputnik Србија
Пратите нас
Модернизовани ударни хеликоптер Ми-28НМ подвргнут је ракетној паљби са земље у оквиру државних тестова, изјавио је за Спутњик начелник одељења служби летења, виши пробни пилот Националног хеликоптерског центра „Мил и Камов“ (део „Хеликоптера Русије“ „Ростеха“) Херој Русије Сергеј Маслов.

Такви тестови се спроводе у циљу провере уграђеног система одбране на летелици, рекао је Маслов и додао да се нада да ће тестови бити завршени до краја године.

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаУдарни хеликоптери Ми-28 "Ноћни ловац" током показног лета у оквиру Међународног војно-техничког форума "Армија 2020"
Отпорни: Руски хеликоптери Ми-28НМ подвргнути ракетној паљби - Sputnik Србија
Ударни хеликоптери Ми-28 "Ноћни ловац" током показног лета у оквиру Међународног војно-техничког форума "Армија 2020"

Ми-28НМ је високо ефикасан хеликоптер за све временске прилике нове генерације. Борбена летелица може да обавља широк спектар задатака, укључујући уништавање оклопних возила, ваздушних циљева ниске брзине, ваздушно извиђање, као и означавање циљева другим хеликоптерима и летелицама.

Хеликоптер је опремљен новим системом за навигацију и циљање са рачунарима повећане брзине. Кабина пилота је блиндирана, што пружа заштиту од метака и граната калибра до 20 мм.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала