Ана Брнабић: Надам се да нам Лукашенко неће замерити

© Sputnik / Радоје ПантовићЈа сам апсолутно за војну неутралност.
Ја сам апсолутно за војну неутралност. - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијерка Ана Брнабић каже да је потписивање декларације ЕУ о Белорусији нешто што је потребно да Србија ради у оквиру синхронизације спољне политике са ЕУ.

Брнабићева је истакла и да Србија не би смела да заборави пријатељски однос са Александром Лукашенком.

Брнабићева је одговарајући на питања новинара током обиласка Факултета ликовних уметности казала да она лично никада неће променити политику према Белорусији и подсетила је на чин пријатељства и подршке Александра Лукашенка Србији, који је једини државник који је посетио нашу земљу за време НАТО бомбардовања.

„То Србија не сме да заборави. Ми имамо јако добре односе са Белорусијом, а то што смо се придружили декларацији не значи да се наши односи засновани на пријатељству мењају“, казала је Брнабићева.

Упитана да ли ће и пријатељ Лукашенко разумети придруживање Србије декларацији, Брнабићева је казала да то није питање за њу и да само може да каже да се нада ће то разумети на прави начин.

„Не смемо да заборавимо пријатељство Лукашенка према нашем народу у тешким тренуцима. Надам се да Лукашенко неће замерити“, рекла је Брнабићева, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала