Богатство Илона Маска порасло 3,7 пута

© AFP 2023 / JOE RAEDLEОснивач компаније "Тесла" и "Спејс икс" Илон Маск
Оснивач компаније Тесла и Спејс икс Илон Маск - Sputnik Србија
Пратите нас
Богатство оснивача копмпанија „Тесла“ и „Спејс икс“ Илона Маска порасло је од почетка године 3,7 пута и први пут је премашило 100 милијарди долара, пише агенција Блумберг.

 

Према стању од 27. августа Масково богатство процењује се на 101 милијарду долара. Према Блумберговом индексу милијардера, почетком године Маск је имао 27,4 милијарде. Тако је од почетка године богатство милијардера порасло за 73,6 милијарди долара – 3,7 пута.

Овај пораст условљен је растом цена акција компаније „Тесла“. „Теслине“ акције су у среду поскупеле за 6,42 одсто, а на крају трговања вределе су 2.153,17 долара. А 20. августа, котације акција компаније порасле су на изнад 2.000 долара први пут у историји. У јануару су акције компаније процењене на 430,26 долара. Тако је од почетка године капитализација „Тесле“ порасла 4,7 пута.

Маск и даље заузима четврто место према Блумберговом рејтингу. На првом месту остаје директор „Амазона“ Џеф Безос са богатством процењеним на 202 милијарде долара, на другом је оснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс, чији се капитал процењује на 124 милијарде долара. Треће место заузима оснивач „Фејсбука“ Марк Закерберг са 115 милијарди долара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала