Кремљ: Санкције против руских института – театар апсурда, тотални нонсенс

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПесков: Изјаве украјинског контраадмирала – апсолутна глупост
Песков: Изјаве украјинског контраадмирала – апсолутна глупост - Sputnik Србија
Пратите нас
Стављања пет руских истраживачких института на санкциони списак Сједињених Америчких Држава представља својеврсни театар апсурда, поручују из Кремља. У Кремљу не прихватају тврдње америчке стране да су руски институти могли да учествују у изради бактериолошког и хемијског оружја.

У среду је америчко Министарство трговине саопштило да су Сједињене Америчке Државе на списак санкција додале пет руских научно-истраживачких института, сумњајући их да раде на хемијском и биолошком оружју.

Један од њих је 48. Централни научно-истраживачки институт Министарства одбране Русије, који је заједно са центром „Гамалеја“ направио вакцину против вируса корона.

„То је наставак некакве зависности од санкција, некакав театар апсурда. Ми, наравно категорички, одбацујемо тврдње да неке наше организације могу бити укључене или раде на изради хемијског и бактериолошког оружја – то је апсолутни нонсенс“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он каже да Америка не може да опстане без санкција.

„Они не могу да живе без санкција, да сваког дана некоме не уводе санкције, прецизније, рестрикције“, додао је он.

Имајућу у виду напоре једног од руских института, не може се исккључити да се ради о отвореној, огољеној и неконкурентној борби, рекао је Песков.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала