Пуповац у Вуковару после напада на Србе: Дотерали цара до дувара

© YT/Милорад Пуповац
Милорад Пуповац - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник СДСС Милорад Пуповац рекао је данас на ванредној конференцији за медије сазваној због напада на двојицу младића српске националности да није дошао да говори како ко мора да ради свој посао, већ да упозори на континуиране међуетничке сукобе.

Двојица младића српске националности нападнути су у Вуковару синоћ око 23 сата.

"Одлучили смо да сазовемо конференцију за новинаре и због напада пре три дана и синоћног напада, као и покушаја напада јутрос који је полиција спречила,“ рекао је Пуповац, преноси Танјуг писање Хине.

Додао је да напади организованих група младих људи хрватске националности на младе припаднике српске заједнице у Вуковару и околини трају у континуитету више од годину дана, а у различитим појавним облицима покушали су да се прошире и на целу Републику Хрватску.

"Изгледа као да неко жели да изазове међуетничке сукобе у рату тешко страдалом граду и ратним страдањем дубоко трауматизованим његовим становницима. Док се у Книну и другим местима гради политика помирења, овде у Вуковару, пре 24 године започету и стварану политику помирења жели да се уништи, а у Книну компромитује и по могућности заустави,“ оценио је Пуповац, додавши да је то на штету Вуковара, Книна и целе Хрватске.

Сматра да се није на време препознало о чему се ради те да је реч "о насиљу с политичком позадином и политичким спонзорством".

"Реч је о насиљу којим се жели да суспендује или ограничи, како уставни поредак Републике Хрватске тако и норме међународног поретка чијим је прихватањем Хрватска постала део светскога поретка мира, владавине права и међунационалне толеранције и равноправности," нагласио је Пуповац.

На питање новинара ко стоји иза напада, Пуповац је рекао да "…ко год стоји, сада је дотерао цара до дувара, а ко је цар препознаће се. Неко је дотерао до зида“.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала