Русија и Кина почињу да раде на заједничком леку против короне

© Фото : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Уђи у базу фотографијаЛаборант Научно-истраживачког центра "Гамалеја" испитује вакцину против вируса корона
Лаборант Научно-истраживачког центра Гамалеја испитује вакцину против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Научно-истраживачки институт за вакцине и серуме „И. И. Мечников“ упутио је Кини предлоге о заједничком раду, планирано је да се спроводе заједничко истраживање лекова за вирус корона и проуче механизми деловања ковида 19, изјавио је научни директор Института Виталиј Зверев.

„Сада радимо на овом питању. За сада је у току процес усклађивања. Послали смо данас писмо са предлозима, кинеска страна је одреаговала, саопштили су да чекају наше специјалисте у Кини“, рекао је Зверев за Спутњик.

Он је истакао да руски институт такође спреман да прихвати кинеске колеге за заједнички рад.

За сада је тешко рећи време почетка заједничког рада, тек је започета фаза заједничких предлога и размена материјала, прецизирао је Зверев.

Према његовим речима, у току заједничког истраживања планирано је да се проуче механизми деловања вируса корона на организам човека, његових својстава, као и спровођење истраживања лекова за ову болест.

Раније је објављено да су Русија и Кина потписале меморандум о разумевању између Научно-истраживачког института за вакцине и серуме „И. И. Мечников“ и Института за микробиологију Кинеске академије наука за стварање заједничке лабораторије за истраживање ковида 19.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала