Руска војска: Урадили смо све да спречимо инцидент са Американцима у Сирији

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаОклопна возила патролне службе руске војне полиције на обали Еуфрата у Сирији
Оклопна возила патролне службе руске војне полиције на обали Еуфрата у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Патрола руске војне полиције у Сирији предузела је све могуће мере да спречи инцидент са америчким војницима који се десио у среду. Руска војска наставља да се придржава ранијег договора са Американцима по питању борбе против тероризма, саопштили су у центра за мирење зарађених страна.
„Руска патрола је предузела све могуће мере како би спречила инцидент и настави реализацију постављених задатака. Руске трупе у Сирији ће наставити да се строго придржавају постигнутог договора током реализације задатака који се тичу борбе против међународног тероризма у Сирији“, рекао је руководилац руског Центра пуковник Алексеј Посуњко.

По његовим речима, припадници војне полиције Русије са пет оклопних возила вршили су планско патролирање на територији североистока Сирије. Патролу су из ваздуха штитили хеликоптери, чије коришћење је у складу са руско-америчким протоколом о спречавању конфликта који је потписан 9. децембра 2019. године.

„У складу са тачкама Протокола, трасу, састав патроле и хеликоптере који су се налазили у пратњи, договорени су са америчком страном дан раније, 24. августа.“, рекао је Посуњко.

По његовим речима, били су договорени и улаз и излаз и траса кретања колоне у зони одговорности међународне антитерористичке коалиције.

Савет за националну безбедност САД је оптужио руске војнике за инцидент, тврдећи да се руско возило забило у оклопни транспортер коалиције због чега је неколико америчких војника повређено.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала