У Минску приведен дописник РИА „Новости“

© AP Photo / Dmitri LovetskyПолиција испред зграде Министарства унутрашњих послова Белорусије у Минску
Полиција испред зграде Министарства унутрашњих послова Белорусије у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Белоруска полиција привела је групу новинара, међу којима и дописника агенције РИА „Новости“, који су планирали да извештавају са протеста опозиције у центру Минска. Новинари су превезени у полицијску станицу „ради утврђивања идентитета“, саопштила је портпаролка Главне управе полиције у Минску Наталија Ганусевич.

„Нису ухапшени, биће превезени у регионалну управу полиције ради утврђивања идентитета“, рекла је Ганусевичева.

Није прецизирала о ком броју новинара је реч.

Дописник РИА „Новости“ је саопштио да је ухапшен у Минску заједно са другим новинарима. Како је рекао, довели су их у полицијску станицу, где им проверавају документа.

Спутњик Белорусија извештава да је међу приведеним новинарима и њихов дописник.

Из МУП-а Белорусије су саопштили да ће све новинаре, који су регистровани као медији и који имају акредитације, пустити.

Ситуација у Белорусији

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.

Пасош грађанина Руске Федерације - Sputnik Србија
Белоруске власти „поништиле“ пасоше руских новинара

Првих дана протеста, снаге безбедности су за разбијање демонстраната користиле водене топове, сузавац, шок-бомбе и гумене метке. Касније је полиција прекинула да растерује демонстранте и примењује силу. Током протеста приведено је око седам хиљада демонстраната, а хоспитализовано неколико стотина људи, међу којима и припадници полиције. Погинуле су три особе.  

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала