Џиновска тиква никла у центру Чачка

Пратите нас
У домаћинству породице Гојковић из Чачка никла је тиква тешка чак 30 килограма.

"Посула сам семе и нисам очекивала никакав плод, а сада је ова моја тиква права атракција, нисам користила било какву прехрану, па можемо рећи да је ово права органска, али градска тиква - каже Младена Гојковић.

Њој све што посади то и никне – без проблема. Када је са села добила семе тикве, није се дуго двоумила и у баштици иза зграде која се налази у центру Чачка, посадила је ово поврће. Иако није имала никаква очекивања, дан по дан, њена тиква достигла је тежину од 30 килограма, са врежом дугом чак 27 метара.

"Никад се није дешавало да у центру града никне оваква тиква и још са тако дугачком врежом, јер су оне обично дугачке око седам метара, а моја је три пута дужа", каже Младена.

Ова Чачанка надалеко је позната као жена златних руку, па комшије у шали кажу да нема тога од чега она не може да направи чудо. Огромну тикву загледају бројни пролазници, а врло често се и фотографишу поред овог необичног засада, преноси агенција Рина.

"Очекујемо да на јесен она буде потпуно зрела, прво ћу ја да је пробам да видим да ли је доброг укуса, а ако буде добра онда ће се правити пите, али и сокови за комшије", најављује Младена.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала