Кремљ: Активирање резервних снага у Белорусији само у случају крајње нужде

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ из парка Зарјадје
Поглед на московски Кремљ из парка Зарјадје - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија би у Белорусији могла да активира резервне безбедносне снаге само у случају да се ситуација измакне контроли, када се под претњом нађу органи државне власти и цивили, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„То је већ јасно рекао и председник Русије Владимир Путин. Хипотетички гледано, то би се десило у случају ако би се ситуација отргла контроли, када би се стабилност довела у опасност, или пак ако би се под претњом нашли органи државне власти или животи грађана и то као резултат екстремистичке делатности. То су вам критеријуми“, рекао је Песков.

Он је рекао и да је став Кремља да се такав сценарио у Минску неће остварити. Такође је навео и да се Русија ни на који начин није мешала у унутрашња питања Белорусије.

Са друге стране, Песков је нагласио да је Москва забринута економским последицама свега што се у Белорусији дешавало након председничких избора.

„Све то што се догађало није допринело економском развоју и стабилности, штавише, сасвим супротно. Имајући у виду да су и Русија и Белорусија саставни делови наше Савезне државе, наравно да је то тема која нас забрињава“, додао је.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала