Прво критиковале Русију, а сада је следе: И Велика Британија ће регистровати вакцину убрзано

© Sputnik / YT/SputnikРуска вакцина против вируса САРС-КоВ-2
Руска вакцина против вируса САРС-КоВ-2 - Sputnik Србија
Пратите нас
Запад постепено схвата да су неопходни механизми за убрзану регистрацију безбедних лекова у условима пандемије, рекао је генерални директор руског Фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев, коментаришући вести да ће и Велика Британија, по узору на Русију, регистровати своју вакцину против короне по убрзаној процедури.

„Постепено схватају на Западу потребу за механизмима убрзане регистрације безбедних и ефикасних лекова у условима пандемије. Данас је британски премијер Борис Џонсон говорио о намери да унесе одговарајуће амандмане у локално законодавство, иако су још пре неколико дана британски медији и експерти крајње негативно реаговали на одлуку Министарства здравља Русије да региструје прву у свету вакцину против вируса корона Спутник V“, рекао је Дмитријев.

Како је рекао, регистрација кинеске вакцине против вируса корона „Синовак“ по убрзаној процедури за употребу у хитним случајевима показује да многе земље следе пут којим је кренула Русија по том питању. Он је указао на то да Кина, по узору на Русију, почиње да штити своје учитеље и лекаре, вакцинишући високоризичне групе.

Он је додао да тренутно више од 10 земаља које су партнери руског Фонда за директне инвестиције изучавају искуство Русије по питању убрзане регистрације лекова и вакцина против вируса корона за које је доказано да су безбедне и развијане на провереним решењима, као што су хумани аденовируси, који се користе у руској вакцини Спутник V.

„Поздрављамо такве тежње партнера и спремни смо за консултације са свим земљама, које стреме ка томе да заштите своје становнике да што пре крену са економским растом“, истакао је Дмитријев.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је у 11. августа прву на свету вакцину за превенцију вируса корона, коју је развио Научни институт „Гамалеј“ заједно са руским Фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала