Наваљни стабилно, медији тврде да је немачка клиника тражила помоћ стручњака за отрове

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографија„Шарите“: Наваљни стабилно; Медији: Клиника тражила помоћ Бундесвера, Британаца и Бугара
„Шарите“: Наваљни стабилно; Медији: Клиника тражила помоћ Бундесвера, Британаца и Бугара - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски опозиционар Алексеј Наваљни у стабилном је стању, у вештачки изазваној коми, а симтоми кризе изазвне инхибитором холинестеразе су у опадању, наводе у клиници „Шарите“ где се он налази на лечењу. Истовремено, магазин „Шпигел“ наводи да је болница тражила помоћ стручњака за отрове из лабораторије Бундесвера.

Клиника је издала саопштење о стању Наваљног у којем се додаје и да се он налази на интензивној нези и да је прикључен на респиратор.

„Његово здравствено стање није се много променило, и даље је озбиљно, али нема неке озбиљне опасности по живот. Као и раније, дугорочне последице тешког тровања нису очигледне“, наводи се у саопштењу.

„Шпигел“ за то време подсећа да се у Минхену налази затворени лабораторијски комплекс фармакологије и токсикологије где раде најбољи стручњаци за отрове и хемијске бојеве отрове.

Тај магазин, али и сајт Белинкет, наводе да је немачка клиника тражила информације и од британске лабораторије Портон-Даун, која се бавила случајем тровања бившег руског обавештајца Сергеја Скрипаља и његове ћерке.

Лекари берлинске клинике су се наводно обратили и бугарским колегама који су лечили предузетника Емилијана Гебрева који је био отрован 2015. године у Софији, наводи немачки магазин.

Сама клиника „Шарите“ је саопштила да не жели да коментарише те спекулације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала