Шојгу: Најновије руско наоружање испробати у Сирији /видео/

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаСергеј Шојгу и Михаил Мишустин на отварању шестог Међународног војно-техничког форум „Армија-2020“.
Сергеј Шојгу и Михаил Мишустин на отварању шестог Међународног војно-техничког форум „Армија-2020“. - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је предложио да се одређена техника и наоружање, које је представљено на Међународном војно-техничком форуму „Армија-2020“, испроба у Сирији.

Током форума је представљен нов многофункционални мобилни комплекс „Аутоматика“ - „Сапсан-конвој“, који има за циљ детектовање беспилотних летелица и ометање канала навигационих сателитских система.

„Ми имамо потребу за развојем таквих комплекса. Ако је он спреман за тестирање, дајте да га онда испробамо на стратешким командним полигонима „Кавказ-2020“. Ако добијемо добре резултате, шаљемо га у Сирију“, рекао је Шојгу.

Министар одбране је још додао да је неопходно да се скрати временски период од развоја до стварања нових модела.

Међународни војно-технички форум „Армија-2020“ је отворен 23. августа и трајаће до 29. августа. Део експозиција је на полигону Алабино, на аеродрому Кубинка и на полигону Ашулук у Астрахањској области.

Планирано је да форум посете представници из око 100 држава. У форуму учествује више од 1.500 организација и биће представљено око 28.000 експоната.   

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала